Ovarie online cursus


Leer je menstruatiecyclus kennen

Ga gelijk naar het aanbod

Leer leven met je natuurlijke cyclus

Ontdek het wonder van je menstruatiecyclus  voor meer gezondheid, een betrouwbaar alternatief voor anticonceptie, of bereid je voor op een zwangerschap.


(Ook als je nu nog niet zoveel weet over je cyclus)

Je leest het steeds meer: "Leef volgens je natuurlijke menstruatiecyclus".  


Maar waar begin je? Kan dat in onze maatschappij?  


Welke meerwaarde heeft dit eigenlijk? 

Waar begin ik?

Je wilt je cyclus wel leren kennen, maar je weet niet precies hoe.

Weet ik al genoeg?

Je probeert je cyclus al een tijdje bij te houden, maar weet je genoeg? 

Ik mis concrete handvatten

Je mist de stappen hoe je je cyclus echt goed in kaart kunt brengen.

Je weet dat je menstruatiecyclus veel meer kan vertellen

Wat als ik je vertel dat je gevoel klopt. Dat er met wetenschap al veel meer is bewezen dan dat jij tot nu toe geleerd hebt?  Dat inzicht in je cyclus je gaat helpen je cyclus seizoenen te herkennen en er op in te spelen? Dat je ontdekt dat ovulatie het teken van gezondheid is. En je gezondheid kunt gaan monitoren voor de rest van je leven. Je kan deze basis kennis over je lichaam zelfs inzetten als natuurlijk alternatief voor anticonceptie.  En misschien wel het wonderlijkste: Ik geloof dat je jezelf meer gaat waarderen als vrouw.

Marlot de jong - Oprichter Ovarie
Marlot de Jong - Eigenaresse van de Ovarie Academy

Hoi, ik ben Marlot!  Toen ik begin 20 was ontdekte ik dat ik precies niets wist over mijn cyclus. Ik wist ongeveer wanneer mijn menstruatie begon, en zorgde dat ik rond die tijd tampons bij me had. In de 2e klas hadden we wel wat seksuele voorlichting gehad, maar ik kan me niet herinneren dat de vrouwelijke cyclus besproken is. Ook had ik de handleiding van het tampondoosje gelezen. Tot zover ging mijn kennis over mijn cyclus.  Toen ik een wetenschappelijk artikel van FEMM las over de cyclus van de vrouw viel ik van de ene in de andere verbazing.   


Waarom wist ik dit niet? Waarom heb ik dit niet op school geleerd, of in de kerk of thuis? Een ding stond vast: ik wilde alles weten en begrijpen, en ik wil dit aan andere vrouwen doorgeven. Niet meer alleen van menstruatie naar menstruatie, maar vol verwondering wat er iedere fase in mijn cyclus plaatsvindt.


Ik heb on 2015 de opleiding FEMM docent gevolgd en ontdekte dat er tot nu toe geen Nederlandse cursus is die zowel een alternatief bied voor natuurlijke anticonceptie en een grote focus op gezondheid heeft.


Daarom heb ik al het lesmateriaal naar het Nederlands vertaald. Vertaald in de taal van ons hart. Met als resultaat de Ovarie Basis cursus.

Wat je van de cursus kan verwachten

Duidelijke uitleg

Door video lessen leer je alles wat je nodig hebt om je cyclus in kaart te brengen.


Toegankelijk

Je kan de cursus vanuit een app en desktop volgen. Mijn advies: Volg één module per maand

Geschikt voor iedereen

Of je menstruatie je nu iedere maand nog verrast, of dat je al veel meer vertrouwd bent met je cyclus: Je bent super welkom


Aanbod

online cursus


Leer je menstruatiecyclus kennen

Deze cursus bestaat uit drie modules:


Module 1: Ovarie Basics

Module 2: Ovarie Expert

Module 3: Ovarie gezinsplanning


Wat je krijgt


  • Volledige Nederlandse online video cursus via de app of desktop
  • Onbeperkt toegang tot +35 videolessen
  • Extra resources zoals fact sheets en oefeningen

€133,-

Eerst een kijkje nemen?

Volg 6 lessen uit de volledige cursus voor de actieprijs van €22,50

EXTRA - PERSOONLIJKE BEGELEIDING


Het succes van leven met je natuurlijke cyclus is een combinatie van:

1. De theorie snappen

2. Je eigen cyclus snappen.


In coachingsgesprekken brengen we deze twee bij elkaar. Veel heb je al opgepakt uit de Ovarie online video lessen, maar er zullen altijd dingen zijn die niet zijn blijven hangen uit de videos, of die je veel vragen geven omdat je dit niet terugziet in je eigen cyclus.


Je voelt je zoveel zekerder als je dit leerproces niet in je eentje hoeft te doen. Ik kijk met je mee, stel je vragen en bevestig je dat je op de goede weg zit. Je cyclus leren kennen kost tijd, je cyclus leren interpreteren ook. Ik help je dat jij dit zo snel mogelijk zelf kan. De betrouwbaarheid & je eigen vertrouwen om je zwangerschappen te plannen wordt hierdoor ook vergroot.


Ik bied verschillende opties aan voor persoonlijke begeleiding op maat. 

Je schaft dit dus extra aan naast de online video cursus.


Wat als ik geen begeleiding kies?

Ik heb er lang over na gedacht of ik mijn cursus ook zonder coaching zou aanbieden. Waarom? Omdat het succes van FEMM zit in de combinatie van educatie en persoonlijke begeleiding. 


Tegelijkertijd besef ik me ook dat voor sommige vrouwen deze cursus te duur is als begeleiding standaard bij de prijs in zit. 


Toch hoop ik van harte dat je alsnog besluit om in ieder geval in 1 gesprek te investeren. Je hebt zelf snel een 'blind spot' als het gaat om je eigen data. Misschien vul je onbewust wel in wat je graag wilt zien. Of heb je juist veel dagen dat je twijfelt of je nu wel/niet vruchtbaar bent. Ik kan je tips geven die specifiek bij jou cyclus en jouw levensfase passen. 


Of je wel of niet kiest voor mijn begeleiding laat ik vanaf nu bij jou. Ik vind dat spannend, want het is zo belangrijk dat je de informatie goed hebt begrepen. Maar ik kies ervoor om je te vertrouwen --> Dat je me weet te vinden als je me nodig hebt.


De inhoud van de online cursus

-

 3 modules

35+ videolessen

volledig via desktop of een app te volgen

Module 1


Ovarie Basics

* Hoe werken hormonen 

* Afscheiding geeft veel informatie  over waar      je in je cyclus bent

* Praktische tips om je cyclus bij te houden

Module 2


Ovarie expert

* Cyclus fases ontdekken

* Wat is wel en niet normaal in een cyclus

* Interpreteer je eigen cyclus


Module 3


Ovarie Gezinsplanning

* Vruchtbare fase bepalen

* Betrouwbaarheid natuurlijke family planning

* Richtlijnen om zonder anticonceptie niet zwanger te worden

Klik op de link als je meer wilt weten over de meerwaarde van het kennen van je cyclus op je gezondheid

Na het volgen van de cursus weet je alles over... 

Hoe je je cyclus in kaart brengt

Leer hoe je hormonen werken. Je hormonen geven de hele maand door allerlei signalen af. onder andere door cervixslijm. Je leert dit te onderscheiden en schrijft je observaties iedere dag op. Zo ontdek je jouw eigen unieke cyclus patroon.

Wat een gezonde normale cyclus is

Stel je cyclus duurt  28 dagen. Dan zegt dit nog niets over of je cyclus gezond is. Daarom leer je om je unieke cyclus patroon te spiegelen aan de richtlijnen van een normale  gezonde cyclus.  Ook ontdek je hoe je  je cyclus fases kunt bepalen.

Natuurlijke anticonceptie

Doordat je je cyclus fases kunt onderscheiden, weet je nu ook waneer je vruchtbaar bent en wanneer niet. Dit is KEY om op een betrouwbare manier een zwangerschap te voorkomen. Om je hierbij nog verder te helpen krijg je richtlijnen die je helpen om niet zwanger te worden.

Wel zwanger worden


Het herkennen van je cyclus fases helpt je ook om te weten wanneer je grootste kans op een zwangerschap is. 

Reacties van vrouwen die nu in de cursus zitten

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Ik ben me veel meer bewust van cyclus signalen

Ik ben me nu al meer bewust van signalen waar ik niet van wist dat die bij mijn cyclus hoorden, bijvoorbeeld de verschillende vormen afscheiding

Gestart met module 1

Ik leer zoveel over alles tussen menstruaties.

Tussen de menstruaties gebeuren ook ontzettend veel dingen die ik nu beter kan plaatsen

Halverwege module 1

Inzicht in de verschillende seizoenen

Ik krijg inzicht in de verschillende ‘periodes/seizoenen’ van m’n cyclus. Dat geeft vertrouwen en inzicht!

Gestart met module 1

Ik houd mijn cyclus bij voor inzicht in wat ik voel
Ik wist al best veel over mijn cyclus, maar de cursus heeft me een nog beter beeld gegeven van wat er in mijn lichaam gebeurt. Ik blijf mijn cyclus bijhouden op papier, het geeft me inzicht/verklaring voor wat ik voel.

Module 1 en 2 afgerond

Neem de tijd

Het kost ongeveer drie-vijf cyclussen om je cyclus goed in kaart te brengen. Je cyclus leren kennen kost tijd, je cyclus leren interpreteren en vertrouwen ook. En als je een partner hebt: vergeet niet dat ook hij vertrouwen moet krijgen. 

Coaching

Ik wens je toe dat je ook investeert in persoonlijke begeleiding

Gun jezelf tijd om je eigen biomarkers helder te krijgen. Omdat je nog geen meerdere cyclussen heb is


Doordat we 1:1 praten over je cyclus observaties zal je je sneller vertrouwd voelen met je eigen cyclus.  Ik kijk met je mee, stel je vragen en bevestig je dat je op de goede weg zit.

Informed choice

Vanaf het moment dat je de cursus volgt kan je betere gezondheidskeuzes maken omdat je je vrouwelijke lichaam beter begrijpt. De volgende keer als je bij een arts, specialist of therapeut aanschuift ben je voorbereid, neem je je cyclus als basis van het gesprek en en leid je het gesprek in de juiste richting.

Laurin - Deelnemer

EEN AANTAL JAREN GELEDEN HEB IK DE CURSUS GEVOLGD BIJ MARLOT EN DIT WAS ONTZETTEND LEERZAAM EN WAARDEVOL! IK KWAM ER ACHTER DAT IK ZOVEEL NIET WIST OVER MIJN CYCLUS EN LEERDE DINGEN WAAR IK EIGENLIJK NOG NOOIT ECHT OVER GEHOORD HAD. NU EEN AANTAL JAREN LATER, GA IK DE TRAINING NOG EEN KEER VOLGEN. IK ZIT NU IN EEN ANDERE FASE VAN MIJN LEVEN, WAARBIJ DE TRAINING NOG BETER AANSLUIT. OPNIEUW ERG VEEL ZIN IN!


DANKJEWEL MARLOT VOOR HET DELEN VAN JE KENNIS EN DIT OP EEN PRETTIGE MANIER OVERBRENGT.

Suzanne - Deelnemer

MARLOT HEEFT VEEL KENNIS. DIT GAF MIJ ZEKERHEID DAT DIT HET JUISTE IS OM IN TE INVESTEREN. DE CURSUS HIELP OM MIJN CYCLUS NOG BETER TE LEREN KENNEN. NU BEGRIJP IK MIJN LICHAAM NOG BETER. MARLOT IS BEGRIPVOL EN KEEK  PERSOONLIJK MEE NAAR MIJN VERHAAL. IEDERE CYCLUS IS NATUURLIJK ZO ANDERS. MIJN CYCLUS SAMEN ONDERZOEKEN WAS ZO INTERESSANT. IK RAAD HET ELKE VROUW AAN OM MEER INZICHT TE KRIJGEN IN JE LICHAAM EN CYCLUS.


DE HULP VAN MARLOT EN HAAR TRAINING IS EEN HELE FIJNE MANIER OM HIERMEE AAN DE SLAG TE GAAN.

Darien - Deelnemer

DE OVARIE CURSUS LEERT JE VAN ALLES OVER JE CYCLUS WAT JE WAARSCHIJNLIJK NIET HEBT MEEGEKREGEN IN JE AL JE SCHOOLJAREN.

SINDS DAT IK DEZE CURSUS HEB GEDAAN, HEB IK MEER INZICHT IN WAT ER IN MIJN LICHAAM GEBEURT EN KAN IK ER BETER VOOR ZORGEN. :-)


MARLOT BIEDT EEN VEILIGE PLEK OM AL JE VRAGEN TE STELLEN EN TE LEREN. JE HEBT ER JE LEVEN LANG PROFIJT VAN!

Zet vandaag jouw eerste stap naar inzicht in je natuurlijke cyclus

Klik hieronder om direct toegang te krijgen.