Ovarie online cursus


Vruchtbaarheid na je bevalling

Ga gelijk naar het aanbod


vruchtbaar na je bevalling

Je weet ergens dat je graag je lichaam en cyclus wilt gaan volgen. Maar kan dat wel? Is het wel betrouwbaar? Is het haalbaar in deze levensfase?
Wat als ik je vertel dat je met de juiste informatie absoluut je lichaam kunt volgen?  Dat je inzicht kunt krijgen in waar je hormonaal staat? En daardoor ook inzicht krijgt in hoelang het kan duren voordat je ovulatie terug is? Dat je begrijpt wáárom er gezegd wordt dat borstvoeding geven niet betrouwbaar is als het gaat om het voorkomen van een zwangerschap, maar dat jij begrijpt op welke manier het wel betrouwbaar kan zijn.  

Dus wil jij weten hoe het echt zit? Niet meer losse flarden, en tegenstrijdige informatie? In de cursus 'Vruchtbaarheid na je bevalling'  leer je alle nuances kennen. Jij kunt gaan vertrouwen op de signalen van jouw lichaam. Dat is belangrijk, want iedere vrouw is anders, iedere kraamtijd is anders.


Of je nu borstvoeding geeft of niet: Als je op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid wilt gaan managen dan is in investeren in een Fertility Awareness Methode zoals FEMM key voor succes. Wil je dat? Dan is deze cursus wat jij nodig hebt.

Herken je deze vragen?


Welke anticonceptie kies ik?

Je wilt graag ontdekken of je cyclus natuurlijk volgen na de bevalling realistisch is voor jullie situatie.

kinderwagen

Wat gebeurt er met hormonen post partum?

Je lichaam is aan het herstellen, maar wat gebeurt er nu hormonaal?

Je wilt concrete handvatten

Je mist de stappen hoe je je cyclus echt goed in kaart kunt brengen. Waar moet je op letten?

mijn verhaal

Toen ik zelf net bevallen was van onze oudste in 2019 begon ik me te verdiepen in de periode na de bevalling.  Ik had al wel een basis vanuit mijn FEMM achtergrond, maar vragen als: wat is een normale cyclus en hoe geef ik dit praktische handvaten m.b.t. een betrouwbare gezinsplanning waren relevanter dan ooit.  Ik was niet de enige..


Ik heb de afgelopen jaren al veel vragen gekregen over vruchtbaarheid na de bevalling. Dit onderwerp leeft! Zo vaak horen we als waarschuwing: "nee deze periode moet je zeker niet beginnen met natuurlijke anticonceptie." Dit is niet betrouwbaar. Maar is dat wel zo?

Een andere vraag die ik vaak krijg van cursisten is: mijn cyclus lijkt volledig ontregeld na mijn bevalling, is dit wel normaal?


In mijn kraamtijd in 2019 heb ik FEMM gevraagd om extra scholing rondom de postpartum tijd. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor jullie!  Zo waardevol!


In de afgelopen jaren heb ik deze informatie vooral 1:1 gedeeld met cursisten, en nu 2023 is het eindelijk zover dat ik een speciale cursus kon maken die deze vragen (en nog veel meer) beantwoordt. Eindelijk een bundel aan informatie waar deze waardevolle informatie altijd toegankelijk is.


Ik hoop dat deze informatie vele vrouwen zal vinden die door deze bijzondere levensfase heen gaan. 

Marlot-menstruatiecoach

Wanneer is het juiste moment om deze cursus te volgen? zwangerschap

Ben je nu zwanger?

Dit is een uitstekend moment om na te denken over je anticonceptie opties. Zeker als je wilt leren om een natuurlijke methode te volgen. 


Besef je goed: Straks met een newborn heb je minder tijd om je in iets nieuws te verdiepen. Natuurlijk kan het wel, maar als je nu al weet dat je je anticonceptie methode wilt heroverwegen: Dan zou ik de cursus nu alvast volgen.

vruchtbaarheid na je bevalling

Ben je al bevallen?

1. Heb je behoefte aan seks?

2. Heb je cervixslijm opgemerkt? 

3. Wil je zekerheid over je anticonceptiekeuzes?


Is 'ja' je antwoord op een van deze vragen? Dan is nu het moment om te beginnen. 


Je hoeft niet eerst te wachten tot je menstruatie teruggekeerd is.  Je cyclus komt in fases terug. Deze leer je (her)kennen. Per fase leer je ook welke family planning richtlijnen daar bij horen. Hoe duidelijker je cyclus - hoe ruimer de richtlijnen worden. Je kunt De FEMM Methode dus vanaf dag 1 toepassen.

Hoelang duurt het voordat je weer vruchtbaar bent?

borstvoeding en vruchtbaarheid

Geef je geen borstvoeding: gemiddeld 2 weken uitstel van ovulatie

Geef je gedeeltelijk borstvoeding (incl. speentje en kolven en schema) Gemiddeld 4-6 weken uitstel van ovulatie

Geef je exclusief borstvoeding: gemiddeld 4-6 maanden uitstel van ovulatie.


Let op: dit zijn gemiddeldes: merk je cervixslijm op? Dan moet je alert zijn: Je kunt dan namelijk vruchtbaar zijn.

Het aller-belangrijkste als het gaat om timing? Maak een weloverwogen besluit. Kies wat bij jou situatie  en leerstijl past. En besef je goed welke voor-  en nadelen je keuze hebben.


Wij kunnen en mogen als mensen verantwoordelijkheid nemen over onze vruchtbaarheid.

Wat je van de cursus  'vruchtbaarheid na je bevalling'  kan verwachten

Duidelijke uitleg

Door video lessen leer je alles wat je  moet weten over vruchtbaarheid na je bevalling.

Toegankelijk

Je kan de cursus vanuit je app en desktop volgen. 


Geschikt voor iedereen

Of je al bekend bent met je cyclus of dit voor het eerst wil leren: Je bent welkom!


Aanbod

online cursus


Vruchtbaarheid na je bevalling 

+15 videolessen over vruchtbaarheid na je bevalling 


met onderwerpen als


  • Hoelang mag het duren voordat je weer menstrueert?
  • Wat doen je hormonen nadat je bevallen bent? 
  • Hoe groot is de invloed van wel/gedeeltelijk/geen borstvoeding geven.
  • Kan je je cyclus terugkeer versnellen?
  • Praktische instructies hoe je gezinsplanning betrouwbaar vorm kunt geven.


+ alle modules uit de cursus 'leer je menstruatiecyclus kennen'


Wat je krijgt


  • Volledige Nederlandse online cursus via de app of desktop
  • Onbeperkt toegang tot +50 videolessen
  • Extra resources zoals fact sheets en oefeningen

€247,-

online-cursus-post-partum

Eerst een kijkje nemen?

Volg 6 lessen uit de volledige cursus voor de actieprijs van €22,50

Prijzen

Deze cursus word aangeboden op het Soofos platform.

Wil je toegang voor onbeperkte duur? Dan geldt de prijs zoals op deze website.


Ben je op zoek naar een meer betaalbare prijs? Dan kan je een jaarabonnement bij Soofos voor *€149,- afnemen. Je hebt dan toegang tot mijn cursus voor de duur van je abonnement.

* prijswijzigingen rondom het abonnement worden bepaald door SoofosHeb je de Ovarie basis cursus al gevolgd? Stuur mij dan een e-mail op marlot@ovarie.nl en krijg een 50% kortingscode op deze online cursus.

Extra - persoonlijke begeleiding

Het succes van leven met je natuurlijke cyclus is een combinatie van:

1. De theorie snappen

2. Je eigen cyclus snappen.


In coachingsgesprekken brengen we deze twee bij elkaar. Veel heb je al opgepakt uit de Ovarie online video lessen, maar er zullen altijd dingen zijn die niet zijn blijven hangen uit de videos, of die je veel vragen geven omdat je dit niet terugziet in je eigen cyclus.


Je voelt je zoveel zekerder als je dit leerproces niet in je eentje hoeft te doen. Ik kijk met je mee, stel je vragen en bevestig je dat je op de goede weg zit. Je cyclus leren kennen kost tijd, je cyclus leren interpreteren ook. Ik help je dat jij dit zo snel mogelijk zelf kan. De betrouwbaarheid & je eigen vertrouwen om je zwangerschappen te plannen wordt hierdoor ook vergroot.


Ik bied verschillende opties aan voor persoonlijke begeleiding op maat. 

Je schaft dit dus extra aan naast de online video lessen.

website-cursus-vruchtbaarheid-na-je-bevalling-met-begeleiding

Hoeveel tijd kost het voordat ik de FEMM methode betrouwbaar kan toepassen?

Is cervixslijm beoordelen nog nieuw voor je? Dan kan het je extra tijd kosten dit goed in kaart te brengen in vergelijking met een vrouw die niet post partum is. Simpelweg omdat zij in een paar maanden een aantal cycli heeft bijgehouden. Ze kan haar eigen observaties vergelijken enze ontdekt haar unieke cycluspatroon.


Jij hebt daarentegen een opstartende cyclus. Je zit in een hele lange preovulatie fase, die zichzelf niet herhaalt.  Daarom leer je hoe je door deze preovulatie fase heengaat en welk cervixslijm patronen je hierbij kan verwachten. De uitdaging is dat dit niet cyclisch is. Je hebt dus geen vergelijkingsmateriaal. Toch kan het wel!


Op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid managen valt en staat met hoe succesvol jij je vruchtbare dagen in kaart kunt brengen. Voor vrouwen die bevallen zijn is dit soms tricky. Je kan vruchtbaar cervixslijm opmerken, zonder dat dit een duidelijk ovulatie patroon hoeft te worden. Wel kan dit leiden tot een ovulatie.


Denk je nu: dit snap ik niet.. Lees dan nog even verder. Precies om deze reden heb ik deze cursus gemaakt. Om je te te voorzien van de juiste informatie. Zodat je het wel gaat snappen. Ik leer je hoe een cyclus terugkeer post partum eruit kan zien. Aan de hand van case study voorbeelden kan je je eigen transitiefase vergelijken. Ook krijg je duidelijke richtlijnen wanneer je wel en niet veilig kan vrijen zonder zwanger te worden. 


Vanaf dag een kan je de FEMM methode inzetten als anticonceptie middel. Hoe beter je je cyclus in beeld hebt. hoe ruimer de family planning richtlijnen worden. Voor een postpartum vrouw, zal het verruimen van de intimiteitsrichtlijnen hoogstwaarschijnliijk langzamer gaan dan een niet postpartum vrouw Maar dit hangt helemaal af van de snelheid en duidelijkheid waarmee jou cyclus terugkeer zich ontwikkelt. Natuurlijk kun je ook kiezen om bijvoorbeeld naast FEMM gebruik te maken van barriere methodes op de dagen dat je twijfelt of je vruchtbaar bent.


Vind je het spannend om op deze manier met je vruchtbaarheid om te gaan? Of wil je graag je bevindingen met mij bespreken? Dan kan je ook een begeleidingstraject met mij starten.  Lees hier meer.

Na het volgen van de cursus weet je alles over... 

In welke transitiefase je zit

Je ontdekt dat er al veel hormonale activiteit plaatsvindt voor je 1e menstruatie. Door dagelijks je cervixslijm in kaart te brengen krijg je inzicht in waar je staat en of jouw situatie gezond is. 

Wanneer onregelmatigheid  normaal is 

Je ontdekt dat jouw onregelmatigheid wel of niet hoort bij de fase waarin je nu zit en hoelang deze onregelmatigheid mag duren.

De invloed van borstvoeding op je cyclus terugkeer

Je cyclus moet na de bevalling weer opstarten. Je leert wat er hormonaal allemaal gebeurt, en welke invloed het wel of geen borstvoeding geven heeft op dit proces.

Sanne- Deelnemer

Na mijn eerste zwangerschap en bevalling ben ik na zeven maanden begonnen met de cursus van Marlot. Omdat ik veel borstvoeding gaf was mijn menstruatie nog niet teruggekomen en dit leek me een goed moment om deze waardevolle kennis op te doen.


Tijdens de modules kregen we tussendoor de opdracht je cyclus bij te houden. Dat kon ik dus nog niet helemaal mee doen, maar toch kon je gaan letten op eventuele veranderingen.


 Ongeveer 12 maanden na mijn bevalling kwam mijn cyclus weer op gang en kon ik mijn kennis in de praktijk gaan brengen. Ik had toen ook maandelijks een gesprek met Marlot, waarbij ze mee keek naar mijn ingevulde gegevens. Ze gaf uitleg en tips. Ik vond dit heel nuttig en fijn, waar ik soms onzeker kon zijn over het onregelmatige verloop ervan de eerste maanden, stelde ze me gerust dat het er allemaal bij hoort en normaal is.


Ik raad zeker aan, ook na een zwangerschap, deze cursus en de modules van Marlot te volgen. Al is het maar om je eigen gezondheid wat meer in de gaten te kunnen houden. De 1 op 1 gesprekken zijn een, in mijn ogen, niet te missen aanvulling.

Maak een weloverwogen besluit

Anticonceptie

Door te weten hoe vruchtbaarheid werkt na je bevalling, kun je ook een goede keuze maken m.b.t. anticonceptie. Je krijgt concreet handvaten hoe je de FEMM methode kan toepassen. Je leert de herkennen in welke transitiefase jou cyclus nu zit en welke familyplanning richtlijnen hierbij horen. 

Coaching

Ik wens je toe dat je ook investeert in persoonlijke begeleiding. 

Gun jezelf tijd om je eigen biomarkers helder te krijgen. Omdat je nog geen meerdere cyclussen heb is


Doordat we 1:1 praten over je cyclus observaties zal je je sneller vertrouwd voelen met je eigen cyclus.  Ik kijk met je mee, stel je vragen en bevestig je dat je op de goede weg zit.

Gezondheid

Je krijgt inzicht in wat wel en niet normaal is in de periode na je bevalling. Je hoeft je dus niet langer zorgen te maken op basis van ontwetendheid, maar je kan acteren op basis van kennis. Hier besteden we ook tijd aan in de coachingsgesprekken.

Zet vandaag jouw eerste stap naar inzicht in je natuurlijke cyclus

Klik hieronder om direct toegang te krijgen.